Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Postnord hycklar om miljön

Välkänt är Postnords försämrade brevservice, mindre känt är deras överflyttning av brevtransport från den miljövänliga järnvägen till vägtransporter, skriver signaturen R Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Välkänt är Postnords försämrade brevservice med färre och tidigare postlådetömningar och höjda brevporton. Vad som är mindre känt är Postnords överflyttning av brevtransport från den miljövänliga järnvägen till vägtransporter nu snart på sträckan Stockholm–Sundsvall. Samtidigt säger man sig ha hållbarhetsmål att minska koldioxidutsläppen med bland annat mer tåg mindre flyg. Postnords stora koldioxidkälla är dock vägtrafiken som svarar för 90 procent av koldioxidutsläppen. Tala om miljöhyckleri!

Vår regering krattar dessutom manegen för dessa vägtranporter genom att tillåta Europas tyngsta och längsta långtradare (snudd på dubbelt så stora som på kontinenten).

R Andersson