Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Politikerna borde skämmas över pensionerna

Ordet ”skam” har ju blivit populärt i många sammanhang, kanske dags att även tala om ”politikerskam” i samband med de nya pensionsvillkoren, skriver signaturen Född -36.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Beslut har alltså tagits om höjning av pensionsåldern med ett år. Från nästa år skall man alltså kunna ta pension från 62 års ålder, men vad detta kostar talar man inte om. Jag förmodar att det inte skett några förbättringar sedan tidigare.

Från nästa år skall man alltså kunna ta pension från 62 års ålder, men vad detta kostar talar man inte om

När jag fyllde 63 år beslutade jag mig för att gå i pension. Eftersom detta skedde två år före 65-årsdagen minskade pensionen med 0,5 procent per månad, totalt tolv procent så länge jag lever. Detta trots att jag arbetat oavbrutet i 45 år och med råge uppfyllde kraven enligt det gamla ATP-systemet och det därefter följande systemet.

Undermåliga förhållanden

Sverige är ett land som varit förskonat från två världskrig och medan övriga Europa låg i ruiner kunde vår industri fortsätta att producera och tjäna stora pengar. Trots det finns det i dagens Sverige närmare 300 000 pensionärer som varje månad skall leva på en pension som understiger EU:s norm för fattigdom.

Ordet ”skam” har ju blivit populärt i många sammanhang, kanske dags att även tala om ”politikerskam”! Det är intressant att se att ”Pensionärer i gula västar” har börjat visa sitt missnöje.

Född -36