Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politiker bör ha courage att lyssna på medborgarna, skriver Håkan Båtegren. Bild: Naina Helén Jåma/TT
Politiker bör ha courage att lyssna på medborgarna, skriver Håkan Båtegren. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Politiker sviker oss – när vi inte blir lyssnade på

Vi har kontaktat ansvariga förvaltningar för återvinningsstationen men mötts med kompakt ovilja att få igång en diskussion, skriver Håkan Bråtegren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är en av de villaägarna på Styrsö som fått sin bostadsmiljö förstörd av en återvinningsstation som anlagts under våra balkonger och direkt vid våra tomtgränser. Anläggningen bullrar, skräpar ned och sprider lukt och avfall. Vi menar att anläggningen inte uppfyller Naturvårdsverkets och Boverkets riktlinjer. Vi är dock övertygade om att det är ett misstag som enkelt kan rättas till.

LÄS MER: Så ska Sverige slå EU:s återvinningsmål

Vi har kontaktat de ansvariga förvaltningarna men mötts med kompakt ovilja att få igång en diskussion. Tyvärr har vi landat i en tvist, som nu handläggs av Länsstyrelsen.

När förvaltningarna inte svarade kontaktade jag styrelseordföranden i Kretslopp. Svaret inleddes med det vanliga blidkande sättet ”Placering av återvinningsstationen är förstås en grannlaga fråga” och avslutades med ”Bedömningen av lämpligheten av den här återvinningsstationen görs, liksom alla andra, bäst av vår förvaltning i samverkan med andra förvaltningar.”

LÄS MER: Appen som gör att du tjänar pengar på att sopsortera

Naturligtvis förväntar vi oss inte att en styrelseordförande för en förvaltning själv ska administrera återvinningsstationer. Men politiker bör ha kurage att lyssna på medborgarna och styra förvaltningen i deras intresse.

Håkan Bråtegren

LÄS MER: 90-talssuccén Tippen gjorde Emma till en supersorterare

LÄS MER: Detta slänger göteborgarna – fastän de inte borde