Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var absurt att se ledamöterna öppna munnarna utan att ett enda ljud kom fram, ungefär som att titta på fiskstimmet på Universeum, skriver Mats Carlsson. Bild: Jean-Christophe Bott
Det var absurt att se ledamöterna öppna munnarna utan att ett enda ljud kom fram, ungefär som att titta på fiskstimmet på Universeum, skriver Mats Carlsson. Bild: Jean-Christophe Bott

Politiker som gapande fiskar

Det var absurt att se ledamöterna öppna munnarna utan att ett enda ljud kom fram, ungefär som att titta på fiskstimmet på Universeum, skriver Mats Carlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Mina 30 elever och jag var på det senaste kommunfullmäktigemötet på Börsen efter skoltid för att öka kunskaperna och intresset för den lokala politiken. Men det verkar som att det inte var förväntat att någon skulle dyka upp för att höra vad politikerna hade att säga.

Saken är den att åhörarläktaren är uppe i takvalvet och akustiken gör att inget som sägs i plenisalen hörs. Där vi satt fanns gamla högtalare som inte fungerade.

Det var absurt att se ledamöterna öppna munnarna utan att ett enda ljud kom fram, ungefär som att titta på fiskstimmet på Universeum.

Men plötsligt fick vi syn på en man som också satt på läktaren och som skötte ljudet till videosändningen. Han tipsade om en radiokanal som sände direkt från mötet.

Sagt och gjort tog 30 nyfikna upp sina mobiler och kunde äntligen höra vad som sades. Nu var bara problemet att ljudet fördröjdes några sekunder med följd att det gick att höra talarna utan att någon längre fanns kvar i talarstolen.

Magiskt! Det hade varit bättre att se mötet på videolänk.

Mats Carlsson

lärare på Hvitfeldtska gymnasiet