Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Plastpåsarna gör nytta två gånger

Det är inte våra plastprodukter som hamnar i världshaven. De verkligt stora syndarna finner man i fattiga länder där bra sophantering saknas, skriver signaturen Sunt förnuft.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är väldigt svårt att förstå varför myndigheterna vill ha bort våra plastpåsar genom att beskatta dessa med en extra skatt.

I vårt hushåll råder en nästan perfekt balans mellan att använda plastpåsar för inköp och att sedan använda samma plastpåsar för sophantering.

Plastpåsarna gör således nytta två gånger innan de hamnar hos värmeverket  och blir till energi. Restprodukten blir bland annat vatten. Inga påsar smiter ur systemet och hamnar i havet. Att hantera blöta sopor på annat sätt än med vattentäta plastpåsar torde dessutom medföra mycket mer kladd och spill i soprum och sopbilar.

Det är inte våra plastprodukter som hamnar i världshaven. De verkligt stora syndarna finner man i fattiga länder där bra sophantering saknas. Sätt in stöten där den gör nytta.

Sunt förnuft