Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren bor i bostadsrätt och ställer sig frågande till Göteborg Energis utskick. Bild: Karl af Geijerstam
Insändaren bor i bostadsrätt och ställer sig frågande till Göteborg Energis utskick. Bild: Karl af Geijerstam

Fria ord: Plötsligt blev jag falsk villaägare?!

Kan man göra så här, hitta på att folk bor i villa fast de inte gör det, skriver ”Nyblien ”villaägare” i Frölunda.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Grattis till mig, jag har precis blivit villaägare! Åtminstone enligt ett brev jag mottog nyligen från Göteborg Energi. Det innebär högre eltariff.

Det är bara det att ingenting i min bostadssituation har förändrat sig, jag bor kvar i min bostadsrätt som jag bott i sedan den byggdes för snart sju år sedan.

Varför undrar man? För att tjäna mera pengar är väl den omedelbara slutsatsen.

Kan man göra så här, hitta på att folk bor i villa fast de inte gör det? Jag vet inte.

Enligt föreningens bygglov så bor vi i flerbostadshus så att Göteborg Energi självsvåldigt plötsligt beslutar sig för att omdefiniera detta är märkligt. Vi har individuella elavtal och dessutom ett unikt separat elavtal för gemensamma byggnader och utrymmen som alla i föreningen är med och betalar med våra månadsavgifter. Där faller resonemanget med vad som definieras som villa respektive lägenhet enligt Göteborg Energis egen hemsida.

Utifrån ovanstående så kan jag bara anta att flera göteborgare inom kort kommer att upplysas om att de är lyckliga innehavare av en villa.

Kom i så fall ihåg vilka ni har att tacka för detta – Göteborg Energi.

Nybliven ”villaägare” i Frölunda