Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Plågsamt att se Frölunda

Jag gjorde misstaget att ta med en utländsk vän på Frölundas match mot HV71. Att Frölunda förlorade går att leva med, men den otroligt pinsamma upplevelse det är att bevittna Frölundas arrangemang av matchen är det svårare att försöka förklara, skriver Christian Swalander.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det börjar med att publiken uppmanas att stå upp medan det spelas något som kallas Frölundahymnen. De får sina öron plågade av en larmande och totalt undermålig sångprestation, som framför ett miserabelt pekoral, som borde få sin upphovsman att svettas av skam. Och varför i h-vete ska publiken stå upp? Det är varken psalm eller nationalsång det är fråga om.

Det märks tydligt att det i publiken finns en utbredd leda vid dessa larmande, skräniga, fjäskiga och djupt onjutbara långa pauser.

Sedan blir det bara värre och värre. Varje sekund då spelet inte pågår fylls av vrålande reklambudskap. De två periodpauser som förekommer i en match med tre perioder är oändligt utdragna. Varför så långa? Det finns ingen vettig anledning, men däremot en ovettig: det ska bildas ett fönster för pumpande reklambudskap som är så stort som möjligt. Det märks tydligt att det i publiken finns en utbredd leda vid dessa larmande, skräniga, fjäskiga och djupt onjutbara långa pauser.

Är detta vad som utgör elitidrottens möjlighet att existera kan elitidrotten slänga sig i väggen. Publiken köper biljetter för cirka 500 kronor styck, då borde man (väl) få slippa utsättas för ett bombardemang av skitreklam? Bland de ”matchvärdar” som särskilt hyllas finns ett obskyrt låneföretag, som lånar ut pengar även till folk med betalningsanmärkningar, till en ränta på cirka 25 procent.

Nej, Frölunda, det här duger inte. Gör er snarast av med den usla ”hymnen” ni plågat er publik med, och se till att ni har sponsorer och säljer reklamutrymme till företag som har en anständig och seriös verksamhet.

Jag kommer inte att bjuda med någon från något annat land till en Frölundamatch, det är alldeles för pinsamt att uppleva.

Christian Swalander