Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

De flesta av oss 70 + har varit tvungna att lära sig handla på nätet, menar insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
De flesta av oss 70 + har varit tvungna att lära sig handla på nätet, menar insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Pinsamt Stefan Löfven – kan vi så kan du!

Om någon ska föregå med gott exempel så är det Stefan Löfven. Folk gör inte som man säger, utan som man gör, skriver Åsa 71.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

16/1 Tramsigt att diskutera Stefan Löfvens shoppingvanor

13/1 Stefan Löfven gör mig mörkrädd

Du skriver om regeringens rekommendation, där uppmaningen bland annat var att undvika trängsel och göra inköp i god tid före jul. Carina Bergfeldts talkshow på SVT1 sa Stefan Löfven i fredags att han var ute och handlade julklapp till sin fru den 23 december, eftersom han alltid handlar alltid julklappar sent. Han sa vidare att det fanns gott om utrymme och lite människor.

Tacka sjutton för det. Det kan ju kanske bero på att vår statsminister vädjat till oss att inte besöka köpcentrum före jul?! Vi förståndiga stannade hemma.

Klart att vi ska gå utanför dörren. Promenader är nyttigt. Men att handla mat (även julmat) går alldeles utmärkt på nätet hos alla stora matkedjor, antingen genom att hämta i boxar eller få hemkört mot en mindre summa. Och man behöver inte swisha. Vill man inte betala med kort går det att få faktura.

Jag instämmer helt med Maj53 (13/1) om att det är skrämmande att vi har en statsminister som i tv säger att han inte vet hur man handlar på nätet för han tillhör den generationen. Undrar vilken generation? Vad jag vet är han 63 år.

De flesta av oss 70 + har varit tvungna att lära oss.

Jag, 71 år genomgick cellgiftsbehandling mot bröstcancer när pandemin bröt ut och min man, 74 år, har hjärtstvikt. Vi tillhör helt klart riskgruppen och handlar det vi behöver på nätet. Julsillen inköptes av en fiskbil utomhus.

Jag kan tipsa statsministern om del 3 av succeböckerna "Digitant”, där man bland annat lär sig att handla online.

Om någon ska föregå med gott exempel så är det Stefan Löfven. Folk gör inte som man säger, utan som man gör.

Åsa 71

LÄS MER: Löfven: ”Har det yttersta ansvaret”

LÄS MER: Hallengren: Omöjligt säga vad vi kunde gjort annorlunda