Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: Jonatan Gernes
Bild: Jonatan Gernes

PEAB förstörde vår semester

Ljudet från PEAB:s bygge mitt under högsommaren var extremt störande, skriver Jesper Olsen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

PEAB som bygger nya IKEA Kållered visar absolut ingen hänsyn till invånarna i området. Under högsommarveckorna 30 och 31, arbetade PEAB på får fullt, oftast till 21.00 på kvällen, med konstanta störningsmoment från slag mot metall och varningsljudet från deras arbetsredskap, bip, bip, bip, bip. Väldigt irriterande.

När man inte trodde det kunde bli värre, då började PEAB med att slipa betonggolv. Inte på dagen, men på kvällen från typ 19 - 23 och ibland även till 00.45.

Ljudet var extremt störande och gick rakt igenom treglasfönster. Enligt regler om byggbuller och med hänsyn till tiden arbetet pågick är detta helt klart oacceptabelt.

Då ringde jag miljöförvaltningen i Mölndal för att klaga över detta, jag fyllde även i ett formulär på webben. Men inget hände, och slipningen av betongen fortsatte. Då kontaktade jag miljöförvaltningen igen. Denna gång fick jag veta att en miljöinspektör skulle kolla på detta. Stor var då min förvåning när miljöinspektören ringde upp mig och berättade att hen hade pratat med PEAB, men att PEAB tyvärr inte kunde ändra sina procedurer och därför skulle fortsätta med betongslipningen.

Nu när semestern är slut, ja då finns det inga aktiviteter på byggplatsen på kvällen. Så tack PEAB för en strålande planering, som förstörde vår semester.

Också till miljöförvaltningen, jag förstår inte varför det finns regler om bullerstörning om man inte behöver följa dem om de inte stämmer överens med byggfirmans procedur.

Tänk om jag hade som procedur att alltid röka en cigarett efter maten, då skulle jag kunna sitta på restaurant och röka och om någon skulle tycka illa om detta, ja då kan jag bara hänvisa till att detta är enligt min vanliga procedur.

Jesper Olsen