Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Före detta jordbruksminister Eskil Erlandsson i tingsrätten i Stockholm. Erlandsson är misstänkt för att ha ofredat tre kvinnor sexuellt. Bild: Jessica Gow/TT

Patetiska bortförklaringar

Troligen kommer inte ens en av Sveriges duktigaste advokater att kunna övertyga någon jury om Eskil Erlandssons bortförklaringar, skriver signaturen Opererad men ej kladdig morfar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Att som den förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) skylla kladdande på damers lår på vikingasjukan framstår som patetiskt, och har knappast någon klinisk förklaring. Att ministerns hand dessutom sökte sig upp mot en av kvinnornas ljumske stärker detta än mer.

Troligen kommer inte ens en av Sveriges duktigaste advokater att kunna övertyga någon jury om detta!

Dupuytrens Kontraktur, även kallad vikingasjukan, är en bindvävssjukdom som leder till att ett eller flera fingrar kröks. Det finger, eller de fingrar som drabbats kröks, men inte övriga fingrar som är friska. Detta är helt uppenbart för oss som har denna åkomma och har opererats för det.

Även de handkirurger som är specialiserade på denna sjukdom kan säkerligen bekräfta detta, och kanske kommer snart ett utlåtande från någon av dessa?

Blir det en friande dom så får väl vi som är drabbade av sjukdomen ha en varningsskylt hängande runt halsen.

Opererad men ej kladdig morfar