Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Partille sparade på äldreboendet

Partille kommun skulle bygga en attraktiv sportarena och såg sig bland annat nödsakade att minska personal på boendet och att dra in på serveringen för de gamla, skriver Johan Cullberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har en vän i Partille. Vi kan kalla henne Malin. Hon har ett funktionshinder som hindrat henne att komma ut på öppna arbetsmarknaden. Idag är hon femtio.

Av kommunen fick hon ett stödboende och för ett par år sedan ett jobb på ett boende för gamla, sex timmar om dagen. Där hjälpte hon till att lägga upp maten. Det älskade hon.

Men så kom ett meddelande att kommunen måste spara pengar. Man skulle bygga en attraktiv sportarena och såg sig bland annat nödsakade att minska personal på boendet och att dra in på serveringen för de gamla.

Nu sitter Malin hemma. Hon kommer sällan ut eftersom personalen inte har tid och jobbet några timmar varje dag har upphört.

Men sporthallens x miljoner har man i alla fall lyckat skrapa ihop i Partille och därmed lyckats befästa positionen som kommunen med landets lägsta kommunalskatt.

Johan Cullberg