Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Var är alla frågor om geografi som ställdes i På spåret? undrar insändarskribenten. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT
Var är alla frågor om geografi som ställdes i På spåret? undrar insändarskribenten. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

"På spåret" har blivit ett musikquiz för fackidioter

Frågor om geografi har minimerats medan musikfrågorna fullständigt dominerar, skriver Annika Ström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det tidigare alldeles utmärkta programmet ”På spåret” tycks nu helt ha spåret ur! För att svara rätt krävdes från början goda kunskaper i geografi och lite allmänbildning. Eftersom två-tre frågor gällde musik var det bra att kunna lite om musik också.

LÄS MER: Luuk ny programledare för "Min sanning"

Numera har dock frågor om geografi minimerats medan musikfrågorna, som uteslutande handlar om populärmusik, fullständigt dominerar. Det förekommer också någon enstaka matfråga företrädesvis om någon, för de flesta, totalt okänd asiatisk maträtt.

Nu kvittar det hur allmänbildade deltagarna är. För att hävda sig krävs det endast att man är en riktig fackidiot på popmusik från 80- och 90-talet. Exempelvis är det bra att känna till i vilken studio Depeche Mode spelade in sina låtar.

LÄS MER: Recension: ”På spåret”, sjätte avsnittet

Om det nu är så att programledarna Fredrik och Christian är så förtjusta i popmusik från sin ungdom att de inte kan hitta på några andra frågor, kan de starta en ny frågesport och låta någon annan leda ”På spåret”.

Annika Ström

LÄS MER: Tv-toppen: "På spåret" fortsätter i topp

LÄS MER: ”På spåret”-buren gick till företag i Mölndal