Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Otrygg entré till Nordstan

Jag har flera gånger undrat när ansvariga ska komma på att ni behöver rensa upp och höja säkerheten i Nordstan. Obegripligt att våga chansa för att sen vara efterklok när det eventuellt hänt något allvarligt, skriver Ann-Sofie Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har tröttnat på den "kork" av tvivelaktiga människor som begränsar framkomligheten vid Nordstans huvudentré mot Brunnsparken. Jag förstår att byggnadsställningarna måste vara där, men det kan väl inte anses vara säkert att låta människor uppehålla sig där? Och vilka slags signaler vill Nordstan sända ut till alla turister som kommer hit?

I fredags eftermiddag runt 18-tiden och ett otal gånger före det står horder av män av olika nationaliteter, fulla, narkotikapåverkade, högljudda och med piller och saker att sälja i väskor och innanför jackorna. Att detta får pågå så öppet och så tydligt?

Rädd för att bli antastad

Det är trångt så att man känner sig rädd för att passera, att bli antastad eller kanske ficktjuvad. Vad händer om det börjar brinna? Eller ännu värre om Nordstan utsätts för en attack? Framkomligheten där är lika med noll vid vissa tidpunkter.

I Stockholm finns det alltid synliga vakter i galleriorna och ute i Europa finns inte ett modernt varuhus utan vakter placerade vid entréerna.

Jag har flera gånger undrat när ansvariga ska komma på att ni behöver rensa upp och höja säkerheten. Obegripligt att våga chansa för att sen vara efterklok när det eventuellt hänt något allvarligt.

Efter den senaste tidens alla skjutningar. Tänk om det händer något mot dem som har er entré som häng/tillhåll och någon oskyldig blir skadad?

Tycker att det är skandal att skattebetalarna i Göteborg, era butikers kunder, inte längre kan känna full trygghet i vår stora centrala galleria.

Ann-Sofie Andersson