Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Idag tog jag mig första gången friheten att påpeka det för en grupp mötande småbarnsföräldrar med barnvagnar. Det skulle jag förstås inte ha gjort för de blev mycket upprörda och otrevliga, skriver insändarskribenten.  Bild: Janerik Henriksson/TT
Idag tog jag mig första gången friheten att påpeka det för en grupp mötande småbarnsföräldrar med barnvagnar. Det skulle jag förstås inte ha gjort för de blev mycket upprörda och otrevliga, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Otrevlig promenadupplevelse för en över 70 år

Lite grundläggande respekt och avstånd bör man kunna vänta sig på trottoarer och stigar. Tänk på att en promenad är det enda en person över 70 år kan ägna sig åt under pandemin, skriver Roland W.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I snart fyra månader har jag i stillhet upprörts över att alltför många yngre människor är tanklösa och visar bristande hänsyn när vi möts på promenadstigar och trottoarer.

Idag tog jag mig första gången friheten att påpeka det för en grupp mötande småbarnsföräldrar med barnvagnar. Det skulle jag förstås inte ha gjort för de blev mycket upprörda och otrevliga.

Ut i gräset

De kom emot mig tre i bredd, glatt konverserande och utan en tanke till att låta mig mötas på armlängds avstånd. Så jag stannade upp, klev som vanligt åt sidan ut i gräset och frågade varför de inte kan visa mera hänsyn mot 70-plusare och låta mig passera på säkert avstånd.

Som svar fick jag höra "du kan ju gå ut i gräset bredvid gångvägen". Mitt svar på det var att jag ofta får hoppa ut i körbanan, i gräset eller i skogen och att de gärna kunde visa hänsyn genom att falla in efter varandra vid möte istället för att gå i bredd.

Stanna hemma

Då kom slutklämmen "Du kan ju stanna hemma istället", följd av en ilsken kommentar till kompisar och barnen om denna griniga gamla gubben som gnäller.

Snälla ni yngre promenerare, jag håller käft i framtiden men jag tänker inte stanna hemma. Och jag ber er att inte vara så tanklösa när ni möter oss äldre ute på det som nästan på är den enda friskvårdsaktiviteten vi har under denna tid när vi måste isolera oss själva.

Roland W, Alingsås