Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Idéskiss av linbanan i Göteborg. Bild: Göteborgs stad
Idéskiss av linbanan i Göteborg. Bild: Göteborgs stad

Oskickligt av politikerna

Hade ansvariga politiker i Göteborg studerat sina egna dokument om linbanan, hade de insett att de kostnader som presenterades enbart var delkostnader, skriver Hans Ottosson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Som lärare I projektledning är alltid min första rekommendation till blivande projektledare:

“Hoppa av projekt som inte drivs av behov”.

Om det inte är ett prestigeprojekt så havererar eller självdör ett sådant projekt. Eftersom beställare av prestigeprojekt sällan sätter sig in i problematiken, vill de inte heller ta ansvar utan gör ofta projektledaren till syndabock.

Hade ansvariga politiker i Göteborg studerat sina egna dokument om linbanan, hade de insett att de kostnader som presenterades enbart var delkostnader. Övriga kostnader fanns dolda/utspridda eller opresenterade hos andra myndigheter. Allt detta kunde man utläsa i kommunens egna dokument.

Försök gjordes att få trafikkontoret att presentera hela kostnaden, men det stoppades av vissa politiker. Redan våren 2017 påpekade jag detta både här på Fria ord och för dåvarande projektledaren, som i december 2017 avgick eftersom ”kropp och själ” (mejl till mig) inte orkade längre.

Projektägarna har alltid ansvar och kan inte skylla på projektet.

Projektägande politiker, ta ert ansvar och avgå från era uppdrag. Ni klarar inte av att sköta dem.

Hans Ottosson