Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kanaltorget.
Jag har själv en son som är 28 år och bor ensam, skriver insändaren. Bild: Robin Aron

Oro över attacker och rån mot unga män i Göteborg

Brottsoffret har inte en chans att försvara sig, bara i skräck ta emot vad som kommer, skriver signaturen ”Elisabeth”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag läser med bedrövelse och oro artikeln i GP (9/5) om gäng som oprovocerat ger sig på unga män och rånar, misshandlar och förnedrar. Det talas mycket om de kriminella nätverkens våld, vilket är ett stort problem. Men det berör mig än mer illa när helt oskyldiga drabbas, som den man i 30-årsåldern som bara var ute på en kvällspromenad när han blev attackerad.

Det är alltid en grupp med flera förövare mot ett ensamt offer. Brottsoffret har inte en chans att försvara sig, bara i skräck ta emot vad som kommer. Det går inte att föreställa sig hur det måste kännas och hur svårt det måste vara att läka själsligt efter något sådant.

Jag har själv en son som är 28 år och bor ensam. Han måste ta sig hem genom stan när han varit ute och träffat kompisar. Det är en ständig oro att han ska råka ut för en grupp av dessa våldsverkare, till synes, utan spärrar.

Vad är rådet från politiker i vår stad? Ska man som ung man inte kunna gå ut på kvällen utan att riskera att bli rånad och slagen sönder och samman? Ska man flytta till en annan stad? Eller, är det så här Göteborg ska se ut och en risk man får ta om man vill bo här?

Elisabeth

LÄS MER: Småbrott gör folk mer otrygga än gängen

LÄS MER: Gör Järntorget tryggt igen med fler poliser och kameraövervakning

LÄS MER: Otryggheten ökar bland unga killar i Partille

LÄS MER: Alliansen: Nu tar vi nästa steg för ett tryggare Göteborg