Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Onödigt att stå i vårdkö

Det finns möjlighet för vårdcentralerna att informera sig om vårdköerna på olika mottagningar, skriver Martin Fredriksson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Vårdsökande, 20/9

Det var tråkigt att höra att du hamnat i helt onödiga vårdköer. Problemet är att många vårdcentraler inte har översikt över vilka olika mottagningar det finns som har avtal med regionen och hur vårdköerna skiljer sig åt vid de olika enheterna. Det finns möjlighet att få MR-undersökning inom två veckor eller träffa ortoped inom en till två veckor inom den offentligt finansierade vården just nu.

Vi har kämpat med detta problem med onödiga vårdköer i tio år, och det finns en färdig lösning. Tyvärr har inte vårdcentralen som du sökte på anslutit sig till www.remittera.nu, men förhoppningsvis kommer de att ansluta sig – så att du nästa gång du söker slipper vänta i onödiga vårdköer. Det vinner alla på.

Dr Martin Fredriksson