Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bild av coronaviruset (orange) i ett elektronmikroskop. Bild: U.S. National Institutes of Health
Bild av coronaviruset (orange) i ett elektronmikroskop. Bild: U.S. National Institutes of Health

Omåttlig coronahysteri

Mediebevakningen är obegriplig. För att få lite perspektiv så dör cirka 500 personer i vanlig influensa varje år, i Sverige, skriver signaturen Gunilla.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag minns den världsomspännande mediebevakningen gällande svininfluensan 2009. Denna fullständiga hysteri som ledde till massvaccinering och tyvärr ledde till ett större antal fall av narkolepsi hos framförallt unga människor.

Vi ser denna hysteri från media igen. I Kina renar de sedlar! Virus sprids med luften. Dessutom ger inte vanliga munskydd något skydd alls. Från kunniga personer inom smittskydd ses denna virussjukdom som mindre farlig än en vanlig influensa.

I Sverige dör cirka 500 personer per år i influensa. I Kina har det dött cirka 1 500 människor på en befolkning på 1,4 miljarder människor. Varför denna omåttliga mediebevakning?

Gunilla