Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ologiskt att tvinga Liseberg att stänga

Liseberg med sina promenadstråk och restauranger är som Slottsskogen eller Avenyn. Därför borde nöjesparken få lov att öppna, skriver Sven P.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Liseberg ligger öde under coronapandemin. Det tycker insändarskribenten är både fel och ologiskt. Bild: Olof Ohlsson
Liseberg ligger öde under coronapandemin. Det tycker insändarskribenten är både fel och ologiskt. Bild: Olof Ohlsson

Liseberg är stängt på grund av ett (i mitt tycke korkat) beslut som är baserat på antingen eller-tänk. Antingen helt stängt eller helt öppet. Men jag hävdar att det kan vara både och. Liseberg kan vara öppet som vilken park som helst. Som Slottsskogen, Botaniska eller Trädgårdsföreningen.

Om jag har fel borde i logikens namn även parker och krogtäta områden stängas ned.

"Gatan" mellan huvudingången och ingången mot Mölndal är en enda lång krog-gata med uteserveringar precis som på Avenyn eller Linnégatan. Öppna parken och restaurangerna till glädje för Göteborgarna och turisterna. Avgränsa de områden som man inte vill ge tillträde till. Om jag har fel borde i logikens namn även parker och krogtäta områden stängas ned. Dessutom har inga parker eller krogar behövt ansöka om att få ha öppet. Det borde inte Liseberg heller i så fall.

Jag som 70+ skulle aldrig besöka folktäta Avenyn eller Linégatan som situationen är nu. Men en lugn och skön promenad på Liseberg och ett besök på någon uteservering, det skulle jag gärna vilja göra. Det kan jag knappast vara ensam om.

Sven P