Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arbetsgivaren försöker rätta till felet men det spelar ingen roll, skriver insändaren. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT
Arbetsgivaren försöker rätta till felet men det spelar ingen roll, skriver insändaren. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Ologisk och inhuman lagstiftning

Människor som lever och arbetar i Sverige med alla giltiga tillstånd åker ut på grund av något litet fel begånget av arbetsgivaren. Lagstiftningen är ologisk och inhuman, skriver Annette Norling.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu händer det igen! Människor som lever och arbetar i Sverige med alla giltiga tillstånd åker ut på grund av något litet fel begånget av arbetsgivaren. Arbetsgivaren försöker rätta till felet men det spelar ingen roll! Människor som inrättat sina liv här och gör rätt för sig ska ut! Ingen pardon. Det gäller säkert betydligt fler fall än dem som media uppmärksammar.

Samtidigt får människor stanna i landet trots att det finns utvisningsbeslut eftersom de riskerar att utsättas för fara i hemlandet. Det gäller även personer som begår brott här. Det är en annan process, jag vet. Det är annorlunda med asyllagstiftningen. Men ibland blir man ändå förtvivlad över hur obegriplig svensk lagstiftning är. Ologisk och inhuman!

Regeringsföreträdare har i flera år sagt att lagstiftningen ska ändras. Men det händer ingenting. Varför?

Annette Norling