Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Rafael Yaghobzadeh
Bild: Rafael Yaghobzadeh

Olika syn på träd i Paris och Göteborg

I Paris som drabbats av skyhög värme har man bland annat funnit att en orsak har varit den täta bebyggelsen. Paris politiker har också beslutat att se till att fler träd skall planteras för att minska påkänningarna av framtida värmeböljor, skriver Hans-Erik Åhman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Klimatfrågorna har hög prioritet. Den senare tidens starka hetta inte minst i delar av centrala Europa har uppmärksammats också i Sverige. I Paris som drabbats av skyhög värme har man bland annat funnit att en orsak har varit den täta bebyggelsen. Paris politiker har också beslutat att se till att fler träd och annan grönska snarast skall planteras för att minska påkänningarna av framtida värmeböljor.

I Göteborg har politikerna kommit fram till att man ska verka för en förtätning av bebyggelsen (som är senares tiders hype) och därtill se till att en inte oväsentlig trädavverkning sker. Synsätten med avseende på klimatet och dess konsekvenser skiljer sig påtagligt mellan stadsledningarna i Paris och Göteborg.

Hans-Erik Åhman