Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten ifrågasätter varför offer för covid-19 och gängskjutningar behandlas olika. Bild: Johan Nilsson/TT

Olika människovärde

De smittade och avlidna i covid-19 är bara en anonym siffra, bara ett avhumaniserat tal i Folkhälsomyndighetens statistik – till skillnad från de som avlider i dödsskjutningar, skriver Robert P.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu är det full fokus på gängkriminalitet och klaner – och förstås det värsta, dödsskjutningar var och varannan dag. Nya lagar och angelägna åtgärder diskuteras ständigt. Men samtidigt smittas och senare avlider en till flera människor, per dag, fortfarande som följd av den så kallade coronastrategin.

Och inte nog med det. Medan man i det förstnämnda fallet redovisar många detaljer så är de smittade/avlidna bara en anonym siffra, inga detaljer, bara ett avhumaniserat tal i Folkhälsomyndighetens statistik. Ett lokalt utbrott? Specifika åtgärder som vidtas? Ingenting. Oavsett orsaken är varje dödsfall en tragedi. Hur kan det i all sin dar vara så olika?

Robert P, Mölndal