Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är politikerna som är ansvariga, menar insändarskribenten. Bild: Anders Wiklund/TT
Det är politikerna som är ansvariga, menar insändarskribenten. Bild: Anders Wiklund/TT

Ofattbart stort stöd för Socialdemokraterna

Det är ju den s-ledda regeringen som misslyckats med att organisera och vidta åtgärder – för att skydda äldreboenden, skriver Robert P.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnells arbete har bidragit till att Sverige kan ta sig igenom den rådande epidemin på ett sansat sätt, baserat på värdering av fakta. Som tack får de utstå mycket skäll, dessutom och inte minst från andra sakkunniga (visserligen besittandes gedigen djupkunskap men, kan man misstänka, med begränsad helhetsöverblick).

Och då är det väl detta som förbryllar: de är bara en rådgivande myndighet, det är ju politiker som ytterst ansvarar för verkställandet. Det är ju den s-ledda regeringen som misslyckats med att organisera och vidta åtgärder – för att skydda äldreboenden. Det är politikerna som är ansvariga. Och som tack får nu s-partiet det högsta antalet sympatisörer på länge – för vadå?

Robert P, Mölndal

LÄS MER: GP/Sifo: Rekordhögt stöd för Socialdemokraterna

LÄS MER: Anhöriga informeras inte om corona på äldreboenden