När det kommer någon ny från hemtjänsten vet de inte var köket är, hur mikron fungerar, berättar skribenten.
När det kommer någon ny från hemtjänsten vet de inte var köket är, hur mikron fungerar, berättar skribenten. Bild: ANNACARIN ISAKSSON

Ny hemtjänstpersonal ska inte komma ensam

Jag vet att hemhjälpen gör så gott de kan. Personligen är jag glad att den finns, skriver Bengt Bengtsson.

ANNONS

Jag har hemtjänst. Den handhas till större delen av utländsk personal. De gör så gott de kan, tyvärr inte alltid så bra. Exempelvis, när jag ville ha en smörgås, visade hemhjälpen upp en tub med riven pepparrot. En annan visste inte vad orden kaviar och öl betyder. Vi löste det med mina bristfälliga språkkunskaper. Det vore värdefullt om man kunde kommunicera enklare.

Få av dem som kommer, nästan nya ansikten varje dag, presenterar sig eller berättar att de kommer från hemtjänsten. De nya kommer för det mesta ensamma. De vet inte var köket är, hur mikron fungerar och var köksutrustningen eller annat material finns. Nu ligger det på mig att visa hur allt fungerar. Kanske borde de komma med någon som har varit där tidigare, som kan introducera, visa runt och förklara. Det skulle underlätta.

ANNONS

Jag vet att hemhjälpen gör så gott de kan. Personligen är jag glad att den finns. Betalar gärna den rimliga avgiften. Men lite konstruktiv, motiverad kritik kanske kan bidra till en förbättring om den tolkas på rätt sätt?

Bengt Bengtsson

LÄS MER:Han ska utreda språkkrav i äldreomsorgen

LÄS MER:Efter bråken – de rödgröna överens om språktest

LÄS MER:Arne, 98, fick besök av ponnyn Frost – hemma i sovrummet

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS