Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Thomas Johansson
Bild: Thomas Johansson

Nu känner sig alla misstänkliggjorda

Funktionsnedsatta skall inte bara kämpa med sina dagliga svårigheter utan skall tillsammans med sina assistenter också utsättas för omgivningens misstänksamma blickar, skriver signaturen Arg assistent.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Håkan E, 7/2

Ja, alla bedrägerier mot vårt välfärdsystem måste bekämpas! Problemet med att särskilt uppmärksamma assistansbedrägerier på det här sättet är att alla assistansberättigade och deras assistenter nu känner sig utpekade.

Personer med mobila/kognitiva nedsättningar eller med en kombination av det två och deras assistenter vågar snart inte visa sig ute i det offentliga på grund av en situation som närmast kan beskrivas som en förföljelse av en redan hårt utsatt och grupp.

Funktionsnedsatta skall inte bara kämpa med sina dagliga svårigheter utan skall tillsammans med sina assistenter också utsättas för omgivningens misstänksamma blickar.

De tiotusentals ”vanliga” medborgare som dagligen fuskar med sjukpenning, vab, bostadsbidrag med mera kan obehindrat visa sig ute i samhället utan att känna sig utpekade som potentiella bidragsfuskare. Personer som är i behov av assistans kan inte dölja sin funktionsnedsättning.

Jag önskar innerligt att ingen råkar ut för en bil-/cykel- eller skidolycka, ramlar ned för en trappa eller stege, råkar ut för en vårdskada, får en stroke, sjukdom, eller föds med en funktionsnedsättning som resulterar i ett assistansbehov. Assistansbehov kan uppstå när som helst och drabba vem som helst.

Alla bedrägerier mot välfärdsystemen skall bekämpas, men inte på det här viset.

Arg assistent