Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Har barn blivit placerade enligt fiskvägen?, undrar insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Har barn blivit placerade enligt fiskvägen?, undrar insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Nu har planet störtat, Bengt!

Grundskoleförvaltningen har fått pippi – dags att byta besättning?, undrar Svante Skoglund.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Bengt Randén, chef för den nya grundskoleförvaltningen i Göteborg, liknar ofta sin organisation vid ett ”flygplan som man bygger medan man flyger det”. Han vill säkert ge intryck av fart och fläkt. Men som alla inser kraschar förr eller senare ett plan som inte kvalitetssäkrats före start. Nu har det skett.

Inför höstterminen har förvaltningen (som verkar gilla att flyga) mätt fågelvägen och inte skolvägen när man placerat ut barn på skolorna. Barn i Majorna har därför fått plats på Hisingen, på andra sidan älven. Kanske ska det kallas … fiskvägen? Själv bor jag i Högsbo, men min sexåriga dotter förväntas börja skolan på Guldheden. Nära? Visst – om man knatar över Änggårdsbergen. Eller är försedd med vingar. Slutsats: grundskoleförvaltningen har fått pippi. Dags att byta besättning?

Svante Skoglund

LÄS MER: Här konfronterar förtvivlade föräldrar skolledningen