Vår stolthet som nation är värt en hel del, tycker Bengt Johansson.
Vår stolthet som nation är värt en hel del, tycker Bengt Johansson. Bild: Ali Unal

Nu är det dags att sluta förhandla med Erdogan

Låt oss sluta med dessa ständiga förödmjukelser och låt Nato arbeta internt, skriver Bengt Johansson.

ANNONS

Hur mycket kan ett Nato-medlemskap vara värt och hur länge ska vi låta Erdogan "leka" med oss? Det kan väl inte vara till vår fördel att förhandla direkt med Erdogan, han som ständigt hittar på nya hinder för vårt medlemskap. Det är väl Natos sak att internt, övertyga medlemsländerna att Sverige är ett land som bidrar positivt till Natos verksamhet. Om inte Nato vill eller kan klara detta så kanske medlemskapet inte är värt alla ansträngningar, förödmjukelser och osäkerheter.

Jag tycker vi ska framföra till Nato att om de vill ha oss med, så löser de detta internt och under tiden kan vi avvakta och ägna oss åt andra viktiga samhällsproblem. När Nato är klar med sin process skriver vi på.

ANNONS

Vår stolthet som nation är värt en hel del, så låt oss sluta med dessa ständiga förödmjukelser och låt Nato arbeta internt.

Bengt Johansson

LÄS MER:Mardrömsscenariot för Sverige – kan missa Nato under 2023

LÄS MER:Blågult fokus på Natomöte

LÄS MER:Erdogan: Sverige måste öka trycket på PKK

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS