Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: Johan Nilsson/TT

Nonchalans gällande smittorisk i sjukvården

Att mottagningen därmed skulle vara en smittfri zon, när personal har närkontakt med ett stort antal besökare varje dag kan väl knappast garanteras, skriver Ingrid, pensionerad sjuksköterska.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

18/9 Sjukvården och riskgrupper – fungerar det verkligen?

Jag håller verkligen med Patrik (Sjukvården och riskgrupper – fungerar det verkligen? 18/9) – det är anmärkningsvärt att i dessa covid-tider kan vi med lite planering känna oss trygga både med att åka buss och handla på Ica för alla har vi ju lärt oss att hålla avstånd. Därför blir man väldigt förvånad när man som i mitt fall gör ett besök på en vårdcentral och blir utsatt för nära kontakt med personal som inte använder vare sig munskydd eller visir, man har ju inte en chans att värja sig!

I mitt fall lämnade jag mottagningen utan att undersökningen blev utförd, på min fråga varför man inte använder visir vid undersökningar var förklaringen att man inte tog emot personer med covidsymtom. Att mottagningen därmed skulle vara en smittfri zon, när personal har närkontakt med ett stort antal besökare varje dag kan väl knappast garanteras! Att möta professionella yrkespersoner som visar sådan nonchalans och så lite respekt gör att man tappar förtroendet.

Ingrid, pensionerad sjuksköterska

LÄS MER: Skräckfilmsfans bättre rustade för coronapandemin