Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mitt val i livet blev att bli bonde, ett val jag aldrig ångrat, skriver Kerstin Herbertsson. Bild: Johan Nilsson/TT
Mitt val i livet blev att bli bonde, ett val jag aldrig ångrat, skriver Kerstin Herbertsson. Bild: Johan Nilsson/TT

Ni säger att vi bönder är hemska – men vet inget

Vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta åt all er okunskap, men sorgligt är det, skriver Kerstin Herbertsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

28/4 Veganer är inte alls extrema

Självklart är det inte extremt att vara vegan, det är ett eget livsval man gör. Mitt val i livet blev att bli bonde, ett val jag aldrig ångrat. Vad jag däremot tycker verkar extremt är din syn på lantbrukets djur, i detta fall korna.

Att smutskasta en hel näring på det viset som du gör i din insändare är ynkligt, då du uppenbarligen inte vet mer om dessa djur än dessa människor som står i storstan med plakat av alla olika slag och skriker ut hur hemska vi bönder är mot våra djur. Jag antar att du är en av dessa.

Vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta åt all er okunskap, men sorgligt är det i vilket fall. Jag har jobbat med dessa fantastiska djur i 40 år och har aldrig någonsin våldtagit eller misshandlat något djur. Vad skulle jag vinna eller få ut av det?

LÄS OCKSÅ: Första fria kosläppet på Kåhögs gård på två år

Även att jag skulle slakta ut alla mina kor redan vid fem års ålder är heller inget jag känner igen då jag har haft många kor genom åren som varit uppemot 10-15 år, den äldsta 19 år.

Blev trots allt lite full i skratt när jag läste att du skrev att priset på kött skulle göra det enklare att välja veganskt. Förstår inte detta riktigt för när jag sist var och handlade så kostade isbergssalladen 52 kronor kilot och fläskkotletter 45 kronor kilot. Så, hur kan det vara billigare att vara vegan än allätare?

Kerstin Herbertsson

LÄS OCKSÅ: Korna tar klimatrevansch – men gårdarna läggs ner

LÄS OCKSÅ: Göteborg sa nej till vegankost i förskolan – backade efter protester