Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nedslående svar om biblioteksstök

Ordningen ska upprätthållas – inte av poliser – utan av personal som har löpande uppsikt över tidningssalen. I varje fall så länge som den ligger där den nu ligger, skriver signaturen fortfarande besviken.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Anette Eliasson, 21 & 28/9

Repliken från Anette Eliasson (AE) ger varken svar på frågor eller förslag på lösningar av de problem som påtalats. Den långa textens korta mening är: ingenting behöver göras nu.

Om parallellen tillåts, AE, fundera över hur man kom till rätta med brottsligheten i New York. Översatt till Stadsbiblioteket: nolltolerans mot oordningen i tidningslådorna och mot besökare som stjäl tidningar eller tar fyra åt gången till mindre ”livlig” plats. Och som eventuellt återlämnar dem i en stor hög, sönderrivna och kladdiga. För att inte tala om att tidningsrummet blivit en arbetsplats för vissa cafégäster som lämnar rummet skräpigt och nersölat.

Ordningen ska upprätthållas – inte av poliser – utan av personal som har löpande uppsikt över tidningssalen. I varje fall så länge som den ligger där den nu ligger. För personalresurser finns. All personal verkar inte direkt överlupen av arbetsuppgifter. Att biblioteket är välbesökt är för övrigt inget försvar för kaos, inte heller något som kännetecknar andra stora bibliotek. Ännu inte besökt biblioteken i Malmö och Stockholm, AE?

Förändringar på Stadsbiblioteket hör inte framtiden till. Inget är så dåligt att det inte kan bli värre. Oordningen har pågått i flera år och snarare eskalerat. Så därför AE, påbörja förändringsarbetet omgående!

Fortfarande besviken

men flitig besökare på Stadsbiblioteket