Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mats Andersson/TT
Bild: Mats Andersson/TT

Något som skaver?

Redan i år har skogar brunnit och det har varit högsommarvärme i april och snö i maj. Lägg därtill på förra sommarens extremväder – är det inte någonting som skaver? skriver Emelie Johansson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Är det samma sak som skaver när du ser mataffärens paketutlämning svämma över av paket från företag som producerar slit-och-släng-kläder?

Eller det som skaver när folk fortsätter att äta mängder av kött trots rapporten om max 100 g kött i veckan för att klara klimatmålen (vilket motsvarar ungefär en köttbulle om dagen)?

Vi hyr förråd för att få plats med alla extra saker vi shoppar, vi jobbar över för att ha råd med att shoppa så mycket och därefter flyger vi långt bort för att få lite lugn och ro.

Vad sägs om att bli vegan, sluta flyga och sluta shoppa slentrianmässigt? Helt enkelt börja leva på riktigt – och rädda planeten på samma gång!

Emelie Johansson