Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag ser nu min sons liv försvinna rakt ner i rännstenen och jag vet inte vad jag ska göra för att ni ska fatta att hans liv är i fara, skriver insändaren. Bild: Anders Wiklund / TT
Jag ser nu min sons liv försvinna rakt ner i rännstenen och jag vet inte vad jag ska göra för att ni ska fatta att hans liv är i fara, skriver insändaren. Bild: Anders Wiklund / TT

När och hur ska min son få hjälp!?

Min son är bara 25 år och hans liv ska inte behöva sluta så tidigt för att han inte fick den hjälp som han har rätt till, skriver ”Förtvivlad och ångestfylld mamma”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är en förtvivlad mamma som de senaste fem åren kämpat för att min 25-årige son ska få hjälp sedan hans liv kraschade. Efter att han gått ut gymnasiet, tagit körkort och fått jobb så började han plötsligt att må psykiskt dåligt.

Och då började denna helveteskarusell som fortfarande pågår. Som startade med adhd-utredningar, felmedicineringar, självmedicinering som så småningom ledde till missbruk av olika droger.

Socialtjänsten har varit inkopplade på hans fall under många år nu. Ändå har de inte kunnat möta hans behov av behandling, trots remisser från psykiatrin som anser honom vara LVM-klassad.

Det enda han erbjudits är förvaring på olika tillfälliga boenden där droger förekommer och inte någon riktig behandling.

Jag ser nu min sons liv försvinna rakt ner i rännstenen och jag vet inte vad jag ska göra för att socialtjänsten ska fatta att hans liv är i fara! Han är hemlös och missbruket gör att han utsätter sig för farliga situationer. Han är bara 25 år och hans liv ska inte behöva sluta så tidigt för att han inte fick den hjälp som han har rätt till.

Vad ska jag göra? När och hur ska min son få hjälp?

Förtvivlad och ångestfylld mamma

LÄS MER: Van var hemlös – fick flytta in hos Bo som blivit änkling

LÄS MER: Sorgen hos Solveig finns alltid kvar efter systerns självmord

LÄS MER: Eleverna slår larm – om knarkandet på gymnasiet