Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Mycket snack och lite verkstad

I Sverige slänger sig de styrande ofta yvigt med begrepp som "allas lika värde" och andra floskler, skriver signaturen Förfärad medborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är med förfäran jag läser i GP om Dick Nord, som har autism, och som har avhumaniserats och vanvårdats i sitt LSS-boende. Hur är det möjligt att sådant får pågå i Sverige år 2020? Hur kan man sätta totalt ansvarslösa personer att ta hand om de mest utsatta människorna i samhället?

I Sverige slänger sig de styrande ofta yvigt med begrepp som "allas lika värde" och andra floskler. Häromveckan på årsdagen av Förintelsen, där funktionshindrade var en grupp som inte bedömdes ha något värde och varav många dödades, talades vitt och brett om att "vi aldrig får glömma". Ord, ord, ord. Det är lätt att prata, men desto svårare att handla verkar det som. Jag blir illamående över ynkedomen.

Förfärad medborgare