Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har sagt till vårt barn att gå därifrån så att hen inte blir skadad, skriver insändaren.            Bild: Trullsa / Mostphotos
Vi har sagt till vårt barn att gå därifrån så att hen inte blir skadad, skriver insändaren. Bild: Trullsa / Mostphotos

Mobbningen som aldrig tar slut

Sedan skolstarten i augusti har barnet nu en person i sin närhet, som förhindrar att hen slår vårt barn när hen blir arg. Det är såklart en lättnad – eller är det egentligen en rättighet, skriver ”Förtvivlad förälder”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

En spark i magen. En sax mot strupen. Upptryckt mot en vägg. Stryptag på rasten. En käftsmäll. ”Jävla idiot!” ”Alla avskyr dig.”

Detta är ett smakprov på, vad vårt barn har blivit utsatt för, av en annan elev sedan våren 2018. Vi har pratat med rektorn, rektorns chef, kuratorn, pedagogerna och föräldrarna till barnet. Vi har också anmält det till utbildningsförvaltningen i Partille kommun.

Resurs sätts in och tas bort, sätts in och tas bort och barnets föräldrar hänvisar till skolans ansvar för att få det att upphöra. Fler sparkar, fler slag, fler elaka ord. Vi har sagt till vårt barn att gå därifrån så att hen inte blir skadad. Så, vårt barn tar emot elaka ord dag ut och dag in utan en ursäkt från det andra barnet.

Vårt barn undrar varför hen hatar hen så mycket. Vi har inget svar, varken på det eller varför skolan och barnets föräldrar tillåter att mobbningen fortsätter. Sedan skolstarten i augusti har barnet nu en person i sin närhet, som förhindrar att hen slår vårt barn när hen blir arg. Det är såklart en lättnad – eller är det egentligen en rättighet? Att ens barn faktiskt inte ska behöva utstå slag i skolan. Jag tror det.

Skadan är redan skedd, spår har satts hos vårt barn efter alla slag och varken skolan eller barnets föräldrar kan få barnet att sluta säga elaka saker. Så vårt barns skolgång fortsätter att präglas av detta, dag ut och dag in.

Förtvivlad förälder

LÄS MER: Min son mobbades – nu har han bara oss

LÄS MER: Det finns hopp för den som mobbas

LÄS MER: Inbilla er inte att ni inte ser mobbningen!

LÄS MER: Nätmobbning kan vara mer aggressiv än annan mobbning

LÄS MER: Hur ska föräldrar tänka kring barn och sociala medier?