Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte så att föräldraansvaret kan skyllas över på skola, eller mobbingoffret, menar insändarskribenten. Bild: Aleksandr Davydov / Mostphotos
Det är inte så att föräldraansvaret kan skyllas över på skola, eller mobbingoffret, menar insändarskribenten. Bild: Aleksandr Davydov / Mostphotos

Mobbaren måste tas om hand

Dåliga råd, som att ni som förälder till det mobbade barnet ska flytta på barnet hoppas jag att ni inte nappar på, skriver Gun, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

19/10 Mobbningen som aldrig tar slut

Jag blir alldeles kall när jag läser vilka som varit involverade i hela mobbinghistorien, utan att den har upphört och vilket grovt våld det dessutom rör sig om "sax mot strupen och stryptag", med mera.

Här föreligger faktiskt ett reellt hot mot liv och lem! Socialtjänsten måste omgående inleda en utredning av vilken anledning det mobbande barnet tar till sådana våldsamma metoder: är det så att mobbaren blir utsatt för våldsamheter i hemmet, eller förekommer det våld i hemmet? Behöver mobbaren/barnet vård? Det är många frågeställningar som uppenbarar sig!

Här talar för att det mycket väl är så, att ett akut omhändertagande av mobbaren/barnet är en alldeles nödvändighet. Det är inte så att föräldraansvaret kan skyllas över på skola, eller mobbingoffret. Det är bara att läsa Svea Rikes Lag under avsnittet Föräldrabalken (FB).

Dåliga råd, som att ni som förälder till det mobbade barnet ska flytta på barnet hoppas jag att ni inte nappar på. Det är inte den mobbade som ska flytta på sig och det vet skolan och övriga involverade mycket väl, utan det är mobbaren som ska flyttas och det skyndsamt och utan vidare dröjsmål, eftersom det här faktiskt kan vara fråga om hot mot det mobbade barnets liv.

Gun Ek

LÄS MER: Min son mobbades – nu har han bara oss

LÄS MER: Det finns hopp för den som mobbas

LÄS MER: "Anonymiteten är nyckeln till hatet"

LÄS MER: Åtal: Elev hotade med skolskjutning