Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljödebattörer gör det lätt för sig

Att bara ropa på att minska konsumtionen och förbud är enkelt. Men vad skall alla människor som i dag arbetar med att producera dessa konsumtionsvaror göra i stället? skriver signaturen Carl P.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jordens medeltemperatur stiger. Det innebär stor negativ miljöpåverkan. Så hur stoppa temperaturökningen? Ett antal miljöorganisationer och miljöinfluencers fokuserar på att åtgärden som stoppar temperaturhöjningen är att minska konsumtionen, resandet – speciellt med flyg, inte köpa bilar – speciellt fossildrivna – och bara köpa de produkter, telefoner, kläder, hushållsprylar etcetera som vi verkligen behöver och köpa second hand.

Det är att göra det lätt för sig. Att bara ropa på att minska konsumtionen och förbud är enkelt. Men vad skall alla människor som i dag arbetar med att producera dessa konsumtionsvaror göra i stället? Har vi inte arbete får vi inte lön och kan inte betala skatt. Hur går det då med skola, vård och omsorg?

Driver miljörörelsen fram massarbetslöshet så får vi social oro och i förlängningen extrempolitik. Det är bara att se vad som hände under 1930-talet i Sovjet, Tyskland, Italien med flera länder och det återkommer om arbetslösheten blir hög. Det är också en katastrof, och den kommer fortare än miljökatastrofen. Alla som seriöst vill lösa miljöfrågan måste samtidig hantera påverkan på världsekonomin.

Carl P