Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Meningslöst att sopsortera plast

Varför ska jag lägga tid och energi samt frigöra utrymme för allt som ska återvinnas när det ändå inte återanvänds? skriver signaturen L-B Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Blir man trött eller blir man uppgiven!? Vi uppmanas att vara noga med källsortering av hushållsavfall för återvinning och därmed spara på nyproduktion. I vårt hushåll har vi tagit fasta på detta. Sorterar glas, pappersförpackningar, glödlampor, batterier, metallskrot och förpackningar, plast mjuk/hård för sig, textil samt användbart till second hand etcetera.

Läser i GP 4/10 en koret notis som refererar till Ekot att bara 20 procent av de plastförpackningar som används i Sverige återvinns. Resten bränns. Men förbränningen räknas som återvinning, enligt EU, eftersom värmen kan tillvaratas. Jaha! Då kan vi ju lika gärna kasta all plast i vita påsen.

Plasten i sig är en stor bov för nedskräpning i hav och på land, och det finns fortfarande många produkter där plast ingår. Om den inte återanvänds måste den ju nyproduceras. Varför ska jag lägga tid och energi samt frigöra utrymme för allt som ska återvinnas när det ändå inte återanvänds?

L-B Andersson

Bollebygd