Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Massor funkar i Göteborg

Visst finns det utrymme för förbättringar, men det mesta funkar faktiskt bra i Göteborg, skriver Jim Ranåsen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Björn, 29/1

Du efterfrågar saker som fungerar inom Göteborgs stad. Jag drar därför slutsatsen att du inte bor här, eller har flyttat, då du inte kunde finna någonting som fungerar i Göteborg. Din retorik är närmast lik en klick människor som menar att hela Sverige är att likna vid en krigszon. Detta trots att FN nyligen utsett Sverige till ett av världens säkraste länder.

Vi i Göteborg är också gynnade då vår stad nyligen utsågs (av Sifo) till den tryggaste och trevligaste storstaden i Sverige, 2019.

Nåväl, vi har massor av kommunalt styrda verksamheter som fungerar (godtagbart, bra, eller till och med mycket bra), men som också, precis som allt annat, kan förbättras. Vi har skolor, barnomsorg, äldrevård, sophämtning, turism, kultur, städning, lokaltrafik, infrastruktur, parkarbete, vatten och energiförsörjning med mera.

Men ett gott råd från min sida vore väl att du först ger dig ut och reser till olika mindre bra fungerande städer i världen

Om du får tillfälle att uppleva denna eminenta service, kommer du att förstå att det mesta fungerar alldeles utmärkt här, precis som i de flesta andra större städer i Sverige. Men ett gott råd från min sida vore väl att du först ger dig ut och reser till olika mindre bra fungerande städer i världen (exempelvis Mogadishu, Damaskus med flera) där vääldigt mycket inte fungerar, men där faktiskt också en hel del fungerar.

Din i-landsproblematiska inställning och pessimism blir därmed förhoppningsvis botad och du kommer att uppskatta både Sverige och Göteborg som närmast paradiset, avseende statlig och kommunal förvaltning och service.

Jim Ranåsen

mycket nöjd Göteborgsbo