Insändarskribenten uppmanar alla som kör att vara försiktiga för att undvika djur som korsar vägen.
Insändarskribenten uppmanar alla som kör att vara försiktiga för att undvika djur som korsar vägen. Bild: Michael Probst

Människor verkar alltid ha mer rätt än djur

Den lilla kroppen låg utsträckt med ryggen mot mig och de små öronen pekade rätt ut, skriver Yngve.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag såg den med en gång. Den lilla kroppen låg utsträckt med ryggen mot mig och de små öronen pekade rätt ut. Den var inte stor, förmodligen föddes den i våras. Den lilla döda rävungen låg vid vägkanten på Söderleden i höjd med golfbanan. Det är oklart när den blivit överkörd. Förmodligen hade den försökt springa över vägen för att hitta mat eller kanske träffa sin familj på andra sidan. Jag blev ledsen när jag såg detta.

Både vi människor och djur har rätt till ett territorium, men människor verkar alltid ha mer rätt än djur. Jag ber alla som kör på leden att vara vaksamma. Du kan spara livet på ett oskyldigt djur. Här finns flera sorters djur, även till exempel rådjur och vildsvin.

ANNONS

Yngve

LÄS MER:Här sker det flest viltolyckor i Västsverige

LÄS MER:Viltrehabiliteraren klär ut sig till fågel när han matar kråkor

ANNONS