Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man bygger inte trivsamt

Finns det inget som heter skönhet och harmoni i dagens byggnation och förtätning? undrar Pensionär Nisse.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vad är det för politiker, byggare och arkitekter vi har i Göteborg? De tycks inte ta hänsyn till vad medborgarna tycker eller har för önskemål angående bostäder.

Se till exempel hur de förtätar området omkring Frölunda torg. När city-husen byggdes, stort och luftigt var det i reklamen, underbara vyer, men vad blir det? Jo nu bygger de upp några kolosser till hus så dessa lägenheter som ligger i nordvästlig riktning kommer att få enbart insyn i grannhusen!

Barackerna på Mandolingatan som kom upp för något år sedan som skulle vara lägenheter för hyresgäster som skulle få stambyte i sina lägenheter är nu bostäder för flyktingar och studenter.

Mellan Stjärnhusen vid Frölunda Torg, där har nu byggts en stor röd koloss på cirka 15-16 våningar med utsikt till Vinga!

Hur kan man gå ut med en sådan reklam, det begriper väl alla att det är bara de översta våningarna som har den vyn. Längre ner kan de nog ta i hand med grannar i stjärnhusen!

Strax intill ytterligare en jättestor och ganska hög huslänga.

Finns det inget som heter skönhet och harmoni i dagens byggnation och förtätning? Visst behövs det bostäder, men att bygga så tätt är ohederligt och ohälsosamt när det finns stora och öppna ytor på flera håll som kan bebyggas!

Jag är 30-talist och bott i Göteborg hela mitt liv. Jag har följt bostadsmarknaden och bostadsområden på flera håll och anser att det inte läggs ner mycket energi på att det skall vara trivsamt och se vackert ut.

Pensionär Nisse