Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten är skeptisk till Johnny Magnussons (M) lösning på probleme kring vårdskulden. Arkivbild. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: Olof Ohlsson

Magnusson naiv när vårdskulden växer efter corona

Jag känner mycket sjukvårdspersonal men inte en enda som skulle kunna tänka sig att ställa upp frivilligt, skriver Maria, intensivvårds- och anestesisjuksköterska.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser i GP 12/10 att vårdköerna vuxit sig oändligt långa på grund av coronakrisen –13 000 operationer närmare sagt. Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M), säger nu att den ordinarie personalen är sliten och man tänker inte belasta dem med mer arbete.

Så fint.

Vad är hans lösning på problemet då? Jo han hoppas på frivillighet från personal. Det låter oerhört naivt i mina öron. Vem pratar han om? Jag känner mycket sjukvårdspersonal men inte en enda som skulle kunna tänka sig att ställa upp frivilligt.

Nästa hopp ställs till privata aktörer. Behöver vi redan påminna Johnny Magnusson om att man inte förlängde avtalet med operationsverksamheten på Capio Lundby sjukhus? En optimerad och ytterst välfungerande ortopediverksamhet som bedrivits på Capio Lundby i många år slås i årsskiftet i spillror. En verksamhet, om den hade fått leva kvar, hade kunnat beta av operationsköer i rasande tempo med bibehållen kvalitet och kundnöjdhet.

Det skulle Johnny Magnusson ha tänkt på.

Maria, intensivvårds- och anestesisjuksköterska