Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Peter Claesson
Bild: Peter Claesson

Måste alltid vara vaksam

Att vi kvinnor alltid ska behöva tänka på hur vi ska ta oss säkert hem är ett stort problem, skriver signaturen Maria.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Mormor och feminist, 28/5

Ja, var är alla feminister? Är du själv feminist, kämpar du själv för dessa frågor?

Jag håller inte alls med dig om att vi inte var rädda när vi växte upp. Den rädslan fanns redan som liten för ”fula gubbar” senare på vägar hem från kompisar på kvällen eller ännu senare när man skulle gå från bussen när man varit ute på fest till exempel.

Däremot är jag helt enig med dig om att det var och fortfarande är ett problem. Att vi kvinnor alltid ska behöva tänka på hur vi ska ta oss säkert hem är ett stort problem. Även andra situationer som vem man ska våga åka bil med, hamna i ett ensamt rum med, öppna dörren för när man är ensam hemma och så vidare. Vi måste alltid göra en bedömning av situationen och vem vet om man en dag litar på fel person?

Så visst är problemet stort, det har du helt rätt i, men det har det varit i alla tider för kvinnor. Det borde ligga i allas intresse att hitta lösningar för oss, våra mammor, systrar, vänner och döttrar.

Maria