Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många pusselbitar ska falla på plats

Under sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är resandet som lägst. Därför är det den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår, skriver Alice Roman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Trött Majornabo 28/7

Tack för att du delar med dig av hur du upplever dina resor med kollektivtrafiken till och från jobbet under sommarmånaderna.

Under sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är resandet som lägst. Därför är det den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår.

Vi vet att många resenärer fortsätter jobba och inte har semester under hela den här perioden. Därför reducerar vi, i möjligaste mån, trafiken etappvis i början av sommaren. På samma vis går vi gradvis upp i trafik igen i slutet av sommaren – med de begränsningar som finns på grund av pågående arbeten.

Det stämmer att linje 4 inte kan köra sin ordinarie väg på grund av spårarbetet som pågår på Södra Vägen/Avenyn. Trafiklösningen för linje 4 är den som vi sett som den bästa för att helheten för spårvagnstrafiken ska bli så bra som möjligt. Linje 2 kör med dubbel turtäthet under denna period och ersätter därmed linje 4 från Korsvägen till Mölndal.

Det är många pusselbitar som ska falla på plats och vi arbetar ständigt med att förbättra kollektivtrafiken och skapa goda rese- och bytesmöjligheter för så många som möjligt. Vi kommer att följa upp hur det har gått i sommar för att se om vi kan tillgodose ditt och våra andra resenärers behov på ett bättre sätt framöver. Vi tar med oss dina synpunkter i det arbetet.

Alice Roman

Västtrafik