Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Erik Svensson
Bild: Erik Svensson

Många gårpå tomgång för länge

Finns det någon som bötfällts för tomgångskörning? Känns som en regel som finns men som många inte bryr sig om, skriver signaturen Många bäckar små.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Har vid flera tillfällen observerat att bilar står med motorn på med någon kvar i bilen, förmodligen för att luftkonditioneringen är på. Vi har ju enminutsregel på tomgång i Göteborg, men nyligen var det en bil som stod på gatan utanför en badplats (där det är parkering förbjuden) på tomgång i 20 minuter.

Nästa bil står intill ingången till en mataffär – inte ens i en parkeringsficka – på tomgång 15 minuter. Hur tänker man angående miljön och vad kan man göra för att komma åt problemet? Finns det någon som bötfällts för tomgångskörning? Känns som en regel som finns men som många inte bryr sig om.

Även båtfolket är mycket dåliga på att stänga av motorn, har man lagt till båten behöver motorn inte gå men i många fall tar det evigheter att stänga av.

Många bäckar små