Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Märklig lönestatistik

Varje gång jag ser statiskt om hur mycket sjuksköterskor tjänar har jag undrat vilka dessa kollegor är, skriver signaturen Mikael.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Angående att sjuksköterskorna vill ha mer. Det står i faktarutan i GP den 9 maj att en grundutbildad sjuksköterska har 34 300 kronor per månad i snittlön 2017. I så fall har nog chefernas löner slunkit med i statistiken eller så får jag gratulera alla mina okända kollegor som lyckats så väl i sin löneförhandling då jag själv med tio års erfarenhet samt två specialistutbildningar (psykiatri och ambulanssjukvård) har 31 300 kr/mån där jag arbetar på ambulansen i Göteborg sedan 2010.

Varje gång jag ser statiskt om hur mycket sjuksköterskor tjänar har jag undrat vilka dessa kollegor är. Jag känner inte igen siffrorna för mig eller mina kollegor i Göteborg. Om chefernas löner finns med blir siffrorna inte lika relevanta och allmänheten vilseleds om våra löner och vårt fackförbunds kamp om högre löner.

Mikael

ambulanssjuksköterska