Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lyssna på hyresgästerna!

Troligen skulle många av dagens hyresgäster vilja köpa sin lägenhet eller rusta upp den till högre standard – men de har inte råd, skriver Berit Davidsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Christina Heikel, GP Debatt, 3/11

Christina Heikel anser att en ensidig koncentration av bostäder med hyresrätt inte bidrar till integration och hon förstår inte varför hyresgästföreningen inte fattar detta. Men snälla Christina Heikel, lyssna på hyresgästerna och deras förening i stället för att skriva världsfrånvända debattartiklar.

Troligen skulle många av dagens hyresgäster vilja köpa sin lägenhet eller rusta upp den till högre standard – men de har inte råd! Du har tydligen ingen kunskap om de enorma löneskillnaderna och klasskillnaderna som vi har i vårt land.

Försök att föreställa dig följande: För att skapa integration – riv några kvarter med enbart äldre villabebyggelse och bygg lägenheter med hyresrätt! I många stora villor bor äldre människor som bara använder en del av sina rum och inte orkar med trädgårdsarbete. Men det är en dålig affär för dem och deras arvtagare att sälja. Låt dem därför få goda möjligheter att välja en lägenhet anpassad efter deras önskemål när det gäller läge och kostnad. Bygg sedan hus med hyresrätt, som "vanligt folk" har råd att bo i. Då skulle du få se på verklig integration!

Berit Davidsson

Askim