Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lyssna på barnen i stället för att kritisera

Heja Greta! Heja våra barn och barnbarn! Lyssna på dem istället för att kritisera, skriver Kent Samuelsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Göran Lindberg, 12/8

Är det förvånande att våra ungdomar försöker få oss äldre att inte förstöra deras framtid? Det är väl snarare mer förvånande att de flesta äldre tycker det är ok att förstöra den?

Även om majoriteten av alla världens klimatforskare till äventyrs skulle ha fel om klimatet står vi ändå inför stora utmaningar. När vi nu har förbrukat det mesta av all olja och gas, förstört en stor del av de ekosystem som är nödvändiga för människors överlevnad, huggit ner skogen och skräpat ner haven, är det då förvånande att de försöker få våra styrande att lyssna?

Jag tillhör en liten, men glädjande nog växande skara som försöker ta fram nya tekniker som skall ersätta fossila bränslen, plast, kemikalier med mera. Vi försöker skapa en framtid till kommande generationer. Tyvärr är vi en avvikande grupp och ses inte sällan som lite galna. Finanseliten satsar hellre sina pengar på bettingsidor, kläder, appar och vapen än på innovationer inom miljöområdet. Snabb avkastning verkar vara viktigare än att rädda världen. Detta är lyckligt nog på väg att ändras, men det går för långsamt. Greta har lyckats med mer på ett år än vad hela miljörörelsen har åstadkommit på 50 år. Hon och hennes kompisar har fått många att lyssna och inse allvaret.

Heja Greta! Heja våra barn och barnbarn! Lyssna på dem istället för att kritisera!

Kent Samuelsson