Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En allt ökande del av väljarna blir allt äldre och ser inte plastpåsar och cykelstråk som det viktigaste i tillvaron, skriver insändaren. Bild: Hasse Holmberg / TT
En allt ökande del av väljarna blir allt äldre och ser inte plastpåsar och cykelstråk som det viktigaste i tillvaron, skriver insändaren. Bild: Hasse Holmberg / TT

Lycramän och hipsters verkar ha fått all uppmärksamhet

För att överhuvud kunna ta sig fram utanför isiga trottoarer måste vi gångare wobbla ut i cykelbanor och konkurrera med ettriga tvåhjulare, skriver ”Owe i Majorna”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Särintressen och identitetspolitik står som spön i backen när MP ömmar för snöröjning av kommunens cykelvägar. Under en evighet kunde vi majornabor åse hur man spenderade frikostigt för att anlägga ett cykelstråk längs med Karl Johansgatan.

Bland annat handsatte man billass efter billass med kanthuggen sten. De lycramän och hipsters med småbarnskärror som nu trotsar kung Bore verkar ha fångat majornapartiets all uppmärksamhet, då dessa gräddfiler inte verkar snöröjas enligt belåtenhet!

Samtidigt verkar vi äldre majornabor, som inte vare sig bilar eller cyklar, utan tvingas att försöka skrida fram på snöknöggliga och isiga trottoarer, vara fullständigt försumbara i sammanhanget.

Snöröjningen av gator och cykelstråk verkar ha prioritet ett. För att överhuvud kunna ta sig fram utanför isiga trottoarer måste vi gångare därför wobbla ut i cykelbanor och konkurrera med ettriga tvåhjulare.

Nåja, majornapartiet lär få tänka om. En allt ökande del av väljarna blir allt äldre och ser inte plastpåsar och cykelstråk som det viktigaste i tillvaron.

Owe i Majorna

LÄS MER: Därför snöröjs inte allt i Göteborg – ”Vore ren idioti”

LÄS MER: Snöröjningen för dålig – nu skärper kommunen kraven