Centerpartister som är liberala kan rösta på Liberalerna, tycker insändarskribenten.
Centerpartister som är liberala kan rösta på Liberalerna, tycker insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Lööfs exkluderande politik hör inte hemma i riksdagen

Jag hoppas att Centerpartiet hamnar under fyraprocentsspärren så att de slipper vara kvar i riksdagen, skriver Ingemar Johansson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Annie Lööf och Centerpartiet har under den senaste mandatperioden ägnat mycket tid och energi till att exkludera vissa partier i riksdagen. De framhärdar att det inte ska föras några samtal med vissa partier. Nu har man gått ut i valkampanjen och framfört sitt exkluderande budskap inför nästa mandatperiod också.

En person och ett parti som driver en så tydlig exkluderande politik i Sveriges riksdag kan inte trivas där. Agerandet är dessutom diskriminerande mot vissa partier och deras väljare. Därför finns det nu i riksdagsvalet en stor möjlighet att hjälpa Annie Lööf att lämna det arbete hon inte tycker om, genom att inte rösta på Centerpartiet.

ANNONS

Centerpartister som är liberala kan rösta på Liberalerna, de som föredrar Socialdemokraterna röstar direkt på dem och de som tycker att landsbygdsfrågor är viktiga röstar på Kristdemokraterna. Då hoppas jag att Centerpartiet hamnar under fyraprocentsspärren, så att de slipper vara kvar i riksdagen där de inte verkar trivas.

Ingemar Johansson

LÄS MER:Hetsen mot Annie Lööf saknar motstycke

LÄS MER:S bör inte samarbeta med C och MP

LÄS MER:Lööf: Åkesson måste ta ansvar för hatet

ANNONS