Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ge både polisen och vårdpersonal upprättelse, föreslår insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani/TT
Ge både polisen och vårdpersonal upprättelse, föreslår insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani/TT

Logiskt att ingen vill bli polis eller sjuksköterska

Ryktet sprider sig snabbt när något är dåligt – men det sprids lika snabbt när något är bra, skriver Eva V.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Debattens vågor står höga när det gäller personal inom sjukvård och polis. Folk säger upp sig. Få söker till utbildningar. Är det egentligen så konstigt?

Jag har arbetat inom vården sedan 1976. Då som nu, genomsyras allt av detta med att vi som arbetar inom sjukvården gör det för att vi känner ”ett kall”. Med andra ord: Vi får gilla läget.

LÄS MER: Vården av äldre kräver fler specialistsjuksköterskor

När det gäller sjuksköterskor så förstår jag att många säger upp sig och börjar som stafettdito i stället. Lönen blir avsevärt högre och därmed motivationen.

Jag kan tänka mig att många inom polisen känner samma sak. Det kan inte vara särskilt motiverande i längden att försöka skipa rättvisa, om det till slut verkar som att det är brottslingen som gjort rätt.

LÄS MER: Var femte plats på polisutbildningen tom

Nä, ge vårdpersonal upprättelse genom erkännande och betydligt bättre betalt. Ge polisen detsamma, samt ett bättre och säkrare rättssamhälle. Ryktet sprider sig snabbt när något är dåligt – men det sprids lika snabbt när något är bra!

Eva V

LÄS MER: Olika lön för samma jobb – Göteborg halkar efter

LÄS MER: Han slutade som polis: "Det var lönen"